Live Tex Mex muziek
Thursday, 06 November 2014 18:28

Zondag 11 januari 2015

Dwayne & The TexMeXplosion:

De sinds 2009 bestaande band “Dwayne & The TexMeXplosion” bestaat uit: – Dwayne Verheyden ( accordeon, trekharmonica, zang) die – Geert Verheijden (gitaar, bajo sexto, zang) – Lynyrd van Riet (basgitaar, zang) – Jacque Schoonens (drums) Dwayne speelde al een tijd samen met gitarist en achterneef Geert Verheijden, als duo. Kort daarna werd ook basgitarist Lynyrd van Riet uitgenodigd. Die speelde al enkele jaren met Geert in de band “Fever of Life”. Zij waren goed op elkaar ingespeeld en hadden ook podium ervaring. Inmiddels speelt Geert ook bajosexto, die typische 12snarige gitaar die onontbeerlijk is voor de échte TexMex/Conjunto-muziek. Drummer Jacque Schoonens was jarenlang slagwerker bij verschillende orkesten en showbands. Hij leidt ook de slagwerk/percussiegroep “Bombastique”.

TexMeXplosion is dan ook een explosie van Tex-Mex muziek op het podium! Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Tex-Mex, Conjunto en Country muziek met hier en daar een vleugje blues en rock met nummers van o.a. Flaco Jimenez, Freddy Fender, The Texas Tornados en The Mavericks.

Dwayne Verheyden heeft in september de Tejeno Music Award 2014 gewonnen in de categorie Best New Artist-Group-Dwayne & the TexMeXplosion.

 

Aanvang optreden 17.00 uur - vrije entree!!!